Ruud Peeters | Boekingen en management van artiesten

Na mijn opleiding Cultureel Maatschappelijke Vormgeving ben ik als jongerenwerker gaan werken. Ik begeleide jongerencentra en mocht vele evenementen ondersteunen. Hierdoor maakte ik kennis met festivals en livemuziek en toen wist ik direct dat ik mijn carrière daarop wilde richten! 


Ik begon in de productie; van podiumbouwen en opbouwen van licht en geluid, tot het trekken van kabels door de modder. Ik ontwikkelde me tot stage- en tourmanager, en ben vele jaren met bands op pad geweest en mocht voor verschillende festivals het stagemanagement verzorgen.

In 2010 heb ik het Limburgse land verlaten om in Den Haag bands te gaan boeken, zoals Kane, Within Temptation en Di-rect. Door de jaren heen kwamen daar acts als Waylon, Miss Montreal, Caro Emerald en Nielson bij. Ook ben ik me meer gaan richten op new talent: samen met een beginnende band of artiest bouwen aan een carrière. Hier zijn ook mijn management-activiteiten begonnen voor Heavylight en later ook Blackbird en Savine, en daarnaast stond ik aan de wieg van de carrière van Davina Michelle.


Nu, na jaren ervaring opgedaan te hebben bij prachtige bedrijven als AT Bookings, Tribe en Mojo is het voor mij tijd geworden om als freelancer te gaan rocken!